Gugelhopf umido alla nocciola e al lampone

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 pezzi

Składniki

Stampo
  • di burro morbido, per ungere
    ½ cucchiaio
  • di farina per infarinare
    1 cucchiaio
Impasto
  • di nocciole
    200 g
  • uova
    4
  • di latte
    100 g
  • di burro morbido, in pezzi
    180 g
  • di zucchero
    150 g
  • zucchero vanigliato (circa 10 g)
    1 bustina
  • di farina
    150 g
  • di lievito in polvere
    2 cucchiaini
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
  • di lamponi congelati o freschi
    250 g

Wartości odżywcze na 12 pezzi

Kalorie 4267 kcal / 17734 kJ
Białko 105.5 g
Tłuszcz 291 g
Węglowodany 285 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...