Eggs Benedict

3.8 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

Sauce Hollandaise
  • Wasser
    20 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Butter in Stücken
    175 g
  • Eigelb
    4
  • Salz
    ½ TL
  • weißer Pfeffer
    1 - 2 Prisen
  • Muskat (opcjonalnie)
    1 Prise
Eier pochieren und Fertigstellung
  • Wasser
    1800 g
  • Branntweinessig und etwas mehr zum Pochieren der Eier
    180 g
  • Eier
    4 - 6
  • Brot getoastet
    4 - 6 Scheiben
  • Schnittlauch in Röllchen, zum Garnieren
    10 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 305 kcal / 1275 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 390 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...