Albóndigas en salsa de tomate

3.7 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 raciones

Składniki

Albóndigas
  • 40 g de pan en trozos de 2 cm
  • 50 g de leche
  • 5 g de hojas de perejil fresco (y parte del tallo)
  • 1 diente de ajo
  • 400 g de carne picada de ternera
  • 2 huevos
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
Salsa de tomate
  • 20 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
  • 1 diente de ajo
  • 200 g de cebolla en gajos
  • 600 g de tomate triturado en conserva
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1360.9 mg
Białko 27.2 g
Kalorie 1647 kJ / 393 kcal
Tłuszcz 22.4 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...