Urządzenia i Akcesoria
Schokoladenspätzle in Vanillesauce und Beerenkompott
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
Spätzle-Teig
-
Milch120 g
-
Mehl460 g
-
Backkakao30 g
-
Eier5
-
Zucker100 g
-
Salz und etwas mehr zum Kochen½ TL
-
Wasser zum Kochen
Beerenkompott
-
Beeren, gemischt, TK300 g
-
Traubensaft130 g
-
Speisestärke15 g
-
Zucker15 g
Vanillesauce und Fertigstellung
-
Vanilleschote1
-
Milch300 g
-
Eigelb4
-
Zucker50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
735 mg
Białko
31 g
Kalorie
3065 kJ /
733 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
121 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2025
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Birnen-Focaccia mit Ziegenkäse und Honig
5 godz. 30 min
Carbonara-Lasagne
1 godz.
Kachel-Kuchen mit Früchten
45 min
Nuss-Frucht-Riegel
5 godz. 25 min
Erdbeer-Frozen-Bites
5 godz. 15 min
Gyros-Hackbällchen mit bunten Cherry-Tomaten und Reis
1 godz. 10 min
Overnight Reissalat mit Gurke und Dill
8 godz. 15 min
Koreanische Erdbeermilch
2 godz. 20 min
Frühlings-Kartoffelsalat
3 godz. 30 min
BBQ-Bacon-Faltenbrot
1 godz. 50 min
Lauwarmer Maultaschen-Feldsalat
50 min
Amerikanische Cinnamon-Rolls
3 godz.