Ragu de champignons avec des pâtes de courgettes spiralées

Ragu de champignons avec des pâtes de courgettes spiralées

1.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portion

Składniki

  • 450 g de courgettes (environ 3 méd), extrémités coupées en forme circulaire pour s'adapter à la largeur de la lame
  • 15 g cèpe séché
  • 510 g d'eau
  • 570 g champignon frais (c.-à-d. cremini, maitake, bouton, shitake), en tranches
  • 3 - 5 de gousses d'ail
  • 30 g d'échalotes coupées en deux
  • 1 c. à thé de sel
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive vierge extra
  • 30 g d'huile d'olive vierge extra
  • 30 g de vin rouge ou du vin Marsala
  • parmesan râpé pour servir (voir Conseil)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 621.3 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 733.3 kJ / 175.3 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 13.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...