Mousse au chocolat

4.3 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 Portionen

Składniki

  • Eier getrennt
    5
  • Salz
    1 Prise
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    250 - 300 g
  • Wasser
    1000 g
  • Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken (2 cm)
    250 g
  • Butter weich, in Stücken (3 cm)
    80 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    40 g
    40 g Zucker
  • Beeren, gemischt, frisch (opcjonalnie) zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 96 mg
Białko 8 g
Kalorie 1880 kJ / 449 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...