Urządzenia i Akcesoria
Mousse au chocolat
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 Portionen
Składniki
-
Eier getrennt5
-
Salz1 Prise
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 - 300 g
-
Wasser1000 g
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken (2 cm)250 g
-
Butter weich, in Stücken (3 cm)80 g
-
40 g ZuckerVanillezucker, selbst gemacht40 g
-
Beeren, gemischt, frisch (opcjonalnie) zum Garnieren
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
96 mg
Białko
8 g
Kalorie
1880 kJ /
449 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
22 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Oliven-Ciabatta
24 godz.
Teriyaki-Lachs vakuumiert
1 godz. 20 min
Semmel-Käse-Knödel
40 min
Käse-Erbsen-Nudeln
40 min
Apple Crumble mit Vanillesauce
10 min
Spinatspätzle mit Walnuss-Sauce
1 godz.
Mascarponecreme mit Butter-Karamell-Birnen und Cookie-Crunch
25 min
Orange glaced Cheesecake mit Oreo®-Boden
8 godz. 30 min
Eierlikör
15 min
Kresse-Ei-Sandwiches
35 min
Pistazien-Mini-Gugelhupfe
1 godz.
Knuspriger Parmesanlachs mit Gemüse und Zitronensauce
1 godz.