![Crème Caramel (Flan) Crème Caramel (Flan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/32121D5E-D3DF-4FD9-BE6E-7EB53562A1DE/Derivates/02DCA6F3-23D3-4F25-92B2-EAEF2A6606F3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 12 tsp liquid caramel (see Tip)
- 2 - 3 oz sugar, to taste
- 10 ½ oz whole milk
- 3 large eggs (1.5-2 oz ea.)
- 10 oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 530 kJ / 127 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 63 mg
Alternatywne przepisy
Marble Cake
2h 10 min
Margherita Pizza
2h 10 min
Chocolate Fondants (Lava Cakes)
40 Min
Flan Pudding
3 Std.
Brownies
50min
Tiramisu
5h 20min
Lemon Pound Cake
2h
Crème caramel (flan)
5 godz. 30 min
Coconut-Lime Crème Brûlée
3h 15min
Cream Puff Pastry (Choux Pastry)
2h
Caramel Flan (No-Bake)
3h 15min
Baguettes
3h 45min