Urządzenia i Akcesoria
Brioche
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz.
16 slices
Składniki
-
milk1 oz
-
1 oz fresh yeastdried instant yeast2 tsp
-
bread flour plus extra to dust13 oz
-
large eggs4
-
sugar2 - 3 ½ oz
-
salt1 tsp
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease6 oz
-
egg yolk lightly whisked, to glaze1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
5 g
Kalorie
891 kJ /
213 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Focaccia with Onions
1 godz. 30 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Pizza Dough
1 godz.
Cream Puff Pastry (Choux Pastry)
2 godz.
Quick Puff Pastry
1 godz. 20 min
Apple Tart
1 godz.
Lemon Bundt Cake
2 godz.
Sandwich Bread
3 godz.
Baguettes
3 godz. 45 min
Rustic Bread
2 godz.
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
2 godz. 15 min
Braided Milk Bread
2 godz. 20 min