![Chocolate Ice Cream Chocolate Ice Cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7C3748CF-C170-4EB7-9688-5A1E5A2523C2/Derivates/06966FFF-00F3-4B3E-96A2-6A9B2316F272.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ oz dark chocolate, 70% cocoa, cut into pieces
- 2 oz cocoa powder
- 14 oz whole milk
- 7 oz heavy whipping cream
- 5 ½ oz sugar
- 4 egg yolks, from large eggs
- 1 pinch salt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1268.9 kJ / 303.3 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 38.2 mg