Urządzenia i Akcesoria
Margherita Pizza
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions
Składniki
Pizza Dough
-
extra virgin olive oil plus extra to grease1
-
water room temperature8 oz
-
1 tsp malt powdersugar1 tsp
-
2 tsp dried instant yeast, crumbledfresh yeast crumbled½ oz
-
bread flour plus extra to dust14 oz
-
salt1 tsp
Margherita Topping
-
mozzarella drained, cut into pieces7 oz
-
diced tomatoes (approx. 14 oz)1 can
-
salt to taste2 - 3 pinches
-
extra virgin olive oil1 tbsp
-
fresh basil leaves torn into pieces, divided10 - 15
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1045.7 mg
Białko
24.9 g
Kalorie
2611.4 kJ /
624.1 kcal
Tłuszcz
23.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
77.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Asian-Style Rice with Eggs and Vegetables
30 min
Cheesecake (Baked)
7 godz. 20 min
Focaccia with Onions
1 godz. 30 min
Chocolate Ice Cream
12 godz.
Pizza Dough
1 godz.
Chocolate Chip Muffins
1 godz.
Marble Cake
2 godz. 10 min
Lemon Bundt Cake
2 godz.
Tiramisu
5 godz. 20 min
Apple Cake
1 godz.
Baked Spinach and Eggs
35 min
Chocolate Lava Cake
45 min