![Margherita Pizza Margherita Pizza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03AE2D15-4038-4A5C-83E9-E937B1D8AA36/Derivates/549DB59C-7CEF-41DD-98C9-94881F6F51B2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza Dough
- 1 oz extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 8 oz water, room temperature
-
1
tsp sugar
lub 1 tsp malt powder -
½
oz fresh yeast, crumbled
lub 2 tsp dried instant yeast - 14 oz bread flour, plus extra to dust
- 1 tsp salt
Margherita Topping
- 7 oz mozzarella, drained, cut into pieces
- 1 can diced tomatoes (approx. 14 oz)
- 2 - 3 pinches salt, to taste
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 10 - 15 fresh basil leaves, torn into pieces, divided
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2611.4 kJ / 624.1 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 77.4 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1045.7 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate Chip Muffins
1 godz.
Green Smoothie
10 min
Brownies
50min
Chocolate Ice Cream
12 Std.
Pizza Dough
1 godz.
Lemonade
5 min
Chocolate Ice Cream
36h
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Asian-Style Rice with Eggs and Vegetables
30 min
Chocolate Lava Cake
45 min
Pizza Dough (TM5 Metric)
1 godz.
Braided Milk Bread
2h 20min