Spejlæg og blomkål med kartofler (1500 kcal)

Spejlæg og blomkål med kartofler (1500 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portioner

Składniki

  • smør skåret i mindre stykker
    60 - 100 g
  • rasp (se tip)
    30 - 50 g
  • vand
    500 g
  • kartofler skåret i 3 cm stykker
    700 g
  • blomkål opdelt i små buketter
    400 - 500 g
  • æg
    4 - 8
  • salt til tilsmagning
  • sort peber, stødt til tilsmagning
  • vegetabilsk olie til smøring
  • dild, frisk hakket, til servering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 250 mg
Białko 18 g
Kalorie 1976 kJ / 472 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie