Rødbedeburgere med hjemmelavede boller (2500 kcal)

Rødbedeburgere med hjemmelavede boller (2500 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 portioner

Składniki

Fuldkornsruller
  • soyamælk usødet
    270 g
  • gær smuldret
    20 g
  • farin
    15 g
  • olivenolie
    20 g
  • salt
    ½ tsk
  • fuldkornsmel
    100 g
  • hvedemel
    330 g
Rødbedeburgere
  • hvide kikærter, dåse drænet fra lagen
    240 g
  • rasp
    50 g
  • kogte rødbeder skåret i stykker (se tip)
    250 g
  • hvidløg, granuleret
    1 tsk
  • tomatpure
    10 g
  • persille, frisk
    1 kviste
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    2 knivspidser
  • havregryn
    50 g
  • hvedemel til at drysse på bordpladen
  • soyamælk
  • sesamfrø, hvide
Karameliserede rødløg
  • rødløg skæres i to og skæres derefter i 7 mm skiver
    300 g
  • farin
    40 - 60 g
  • eddike
    20 g
  • salt
    1 - 2 knivspidser
Tilbehør og samling af burgere
  • rucola til servering
  • tomat skåret i skiver, til servering
    1
  • mayonnaise (opcjonalnie) til servering (se tip)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 506 mg
Białko 18 g
Kalorie 2367 kJ / 565 kcal
Tłuszcz 145 g
Błonnik 104 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 97 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie