Pizza Diavola

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Ciasto
  • wody
    220 g
  • cukru
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka słodu jęczmiennego
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750
    400 g
    400 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    20 g
  • soli
    1 łyżeczka
Dodatki
  • sera mozzarella (2 kulki), odsączonego na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
    250 g
  • salami pepperoni w plastrach
    150 g
    150 g salami, w plastrach
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
    20 g
  • pomidorków koktajlowych
    250 g
    250 g pomidorów, mięsistych, dojrzałych, przekrojonych na pół
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • chili, mielonego
    ½ łyżeczki
  • mąka pszenna chlebowa do oprószenia
    włoska mąka pszenna do pizzy, typu 00, do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 568.9 kcal / 2380.3 kJ
Białko 24.7 g
Tłuszcz 28.3 g
Węglowodany 52.9 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Sód 1484.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...