Glutenfri kikærtepandekage med hummus (2500 kcal)

Glutenfri kikærtepandekage med hummus (2500 kcal)

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 portioner

Składniki

Hummus
  • fed hvidløg
    1
  • kikærter fra dåse, skyllet og drænet
    240 g
  • tahini
    30 g
  • olivenolie
    30 g
  • citronsaft, friskpresset
    15 g
  • salt
    ½ tsk
  • sød paprika
    ¼ tsk
  • cayennepeber, stødt
    1 knivspids
  • vand
    20 g
Pandekagedej og anretning
  • forårsløg skåret i 3 cm stykker
    35 g
  • rød peberfrugt skåret i stykker
    130 g
  • kikærtemel
    120 g
  • vand
    120 g
  • bagepulver, glutenfri
    ¼ tsk
    bagepulver
  • hvidløgspulver
    ½ tsk
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • vegetabilsk olie til stegning
  • avokado skåret i 2 mm skiver, til pynt
    ½
  • cherrytomater skåret i to, til pynt
    10
  • persilleblade, friske finthakkede, til pynt
    5 kviste

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1537 mg
Białko 27 g
Kalorie 3002 kJ / 718 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 21 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie