Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glaseado
- 250 g de azúcar
- 50 g de nata (35% de grasa)
- 180 g de chocolate blanco en trozos
- 50 g de mantequilla en trozos, a temperatura ambiente
- 100 g de queso mascarpone
Bizcocho
- 150 g de azúcar
- 100 g de azúcar moreno
- 250 g de mantequilla en trozos, a temperatura ambiente (y algo más para engrasar)
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 6 huevos
- 200 g de leche
- 350 g de harina de repostería (y algo más para enharinar)
- 1 cucharadita de polvo de hornear
Nata montada y decoración
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 15 g de azúcar
- 500 g de frutos rojos frescos variados para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2378 kJ / 568 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Granizado de café y leche condensada
5min
Bombones de chocolate vieneses
50min
Sirope de azafrán y miel
1 Std. 10 Min
Granizado de nectarina
5h 20 min.
Limonada
5min
Polos arcoíris
11 godz.
Batido Selva Negra
10min
Poke bol alto en proteínas
1h
Espuma de fresas
5min
Tarta de la abuela
4 godz. 30 min
Falsos churros con chocolate a la taza
1h
Tortitas americanas esponjosas
30min