Urządzenia i Akcesoria
甘香蝦
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 人份
Składniki
-
油40 克
-
生明蝦 帶頭帶殼,去除腸泥,(詳見要訣)250 克
-
蒜頭1 粒
-
紅蔥頭30 克
-
薑 切片15 克
-
朝天椒1 根
-
蝦米 泡水泡軟10 克
-
新鮮檸檬香茅 (opcjonalnie) 只取白色部分,拍扁1 支
-
咖哩粉1 大匙
-
新鮮咖哩葉1 支
-
醬油1 大匙
-
糖1 茶匙
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
395 mg
Białko
18 g
Kalorie
962 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
人氣高溫食譜
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan