酸辣鳳梨豬佐薑黃飯

酸辣鳳梨豬佐薑黃飯

4.9 9 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

薑黃飯
  • 1150 克
  • 薑黃粉
    2 茶匙
  • 咖哩粉
    1 茶匙
  • 高湯塊 (大骨高湯或雞高湯)
    1 塊
  • 短梗米 洗淨、瀝乾水份
    200 克
酸辣鳳梨豬
  • 新鮮紅辣椒 切段
    10 克
  • 蒜頭
    30 克
  • 紅蘿蔔 切塊
    100 克
  • 25 克
  • 豬絞肉
    300 克
  • 檸檬汁
    30 克
  • 魚露
    10 克
  • ¼ 茶匙
  • 醬油
    ¼ 茶匙
  • 10 克
  • 李型番茄 一開四
    50 克
  • 新鮮鳳梨 去皮、去芯,切小丁
    100 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 18 g
Kalorie 2360 kJ / 564 kcal
Tłuszcz 31.9 g
Błonnik 4.7 g
Węglowodany 50.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...