Kızarmış Ekmekler Üstünde Kuşkonmaz Kreması ve Yumurta

Kızarmış Ekmekler Üstünde Kuşkonmaz Kreması ve Yumurta

3.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porsiyon

Składniki

Kuşkonmaz Kreması
  • su
    500 g
  • kuşkonmaz sert odunsu kısmı atılmış, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
    350 g
  • sarımsak
    1 diş
  • sızma zeytinyağı
    70 g
  • dolmalık fıstık
    20 g
  • tuz
    1 tutam
  • karabiber
    1 tutam
  • maydanoz sadece yaprakları
    2 dal
  • taze kekik sadece yaprakları
    2 dal
Yumurta Haşlama
  • yumurta buzdolabından alınmış
    3
  • su
    1000 g
Birleştirme
  • ekmek kepekli, dilimlenmiş
    6 dilim
  • Parmesan peyniri çok ince dilinlenmiş
    50 g
  • balzamik sirke (opcjonalnie)
    8 - 10 damla

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 439.3 mg
Białko 13.2 g
Kalorie 1418.9 kJ / 339.1 kcal
Tłuszcz 19.9 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 27.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...