Karabuğdaylı Ekmek

Karabuğdaylı Ekmek

4.5 11 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
15 dilim

Składniki

  • soyulmuş karabuğday, kavrulmuş
    100 g
  • un
    250 g
  • tam buğday unu
    150 g
  • ay çekirdeği içi
    40 g
  • keten tohumu
    40 g
  • susam tohumu, beyaz
    40 g
  • yaş maya ufalanmış
    25 g
    1 paket kuru maya
  • bal
    5 g
    5 g şeker
  • su ılık, hamura sürmek için ekstra su
    300 g
  • elma sirkesi
    20 g
  • tuz
    10 g
  • tereyağı kalıbı yağlamak için
  • yulaf gevreği kalıba ve ekmeğe serpmek için

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dilim

Sód 159.3 mg
Białko 6 g
Kalorie 638.6 kJ / 152.6 kcal
Tłuszcz 4.5 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...