Urządzenia i Akcesoria
Demirhindi Şerbeti
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
8 bardak
Składniki
-
demirhindi, kurutulmuş soyulmuş, ufalanmış (700 g su ile 12 saat ıslatılmış)250 g
-
su1600 g
-
şeker250 g
-
tarçın çubuk1
-
karanfil2
-
kurutulmuş ıhlamur3 - 4 dal
-
adaçayı, kurutulmuş, kıyılmış2 - 3 dal
-
taze zencefil ince dilimlenmiş20 g
-
anason tohumu, bütün (isteğe bağlı)1 yk
-
portakal 3-4 dilim½
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 bardak
Białko
0.9 g
Kalorie
944.7 kJ /
225.4 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
50.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kolay Fikirler
200 Przepisów
Turcja
Turcja
Może spodoba Ci się również...
Baharatlı Lübnan Ekmeği
3 godz. 20 min
Mantar ve Adaçaylı Ravioli
Brak ocen
Beze (Mereng)
2 godz.
Zencefilli Limonata
10 min
Meksika Fasulyeli Domatesli Çorba
30 min
Limonlu Kekikli Zeytinyağı
25 min
Ev Yapımı Erişte
1 godz. 5 min
İrmik Helvası
1 godz. 25 min
Elmalı Zencefilli Ballı Limonata
5 min
Ballı Demirhindi Şerbeti
5 godz. 50 min
Mayonez
10 min
Ketçap
1 godz. 15 min