Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 豬絞肉
- 10 克 醬油
- 1 顆 蛋, 打散
- 160 克 新鮮荸薺 (約 8 顆)
- ½ 茶匙 太白粉
- 600 克 苦瓜 (約 2 條),切圓柱狀(高約2公分)、籽肉分開
- 10 克 油
- 20 克 蔭豆豉
- 15 克 小魚乾
- 400 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1488 kJ / 355 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4.3 g