筑前煮

筑前煮

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 人份

Składniki

  • 1200 克
  • 柴魚片 裝入濾布袋內
    20 克
  • 牛蒡 切段(約2公分)
    40 克
  • 紅蘿蔔 切塊(約3公分)
    60 克
  • 白蕪菁 切塊(約3公分)
    120 克
    120 克 白蘿蔔, ,切塊(約3公分)
  • 昆布 表面用水擦拭,切段
    10 克
  • 梅花肉 切塊(約2公分)
    100 克
  • 大蔥 切段
    80 克
  • 新鮮香菇 切半
    4 朵
  • 日式醬油
    30 克
  • 清酒
    10 克
  • 冰糖粉
    30 克
  • 1 ½ 茶匙
  • 香油
    ½ 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 9.075 g
Kalorie 746 kJ / 178 kcal
Tłuszcz 8.89 g
Błonnik 2.875 g
Węglowodany 15.458 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...