Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh parsley leaves
- 150 g onions, halved
- 150 g celery stalks
- 250 g potatoes, peeled, cut into lengths (2 cm)
- 200 g carrots
- 40 g olive oil
- 500 g stewing steak, diced (approx. 2 cm)
- 3 dried bay leaves
-
2
sprigs fresh thyme, leaves only
lub 1 tsp dried thyme -
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 tsp fine sea salt, plus extra, to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra, to taste
- 600 g water
- 1 lemon, finely grated zest and juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1464.4 kJ / 350 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 764 mg
Alternatywne przepisy
Tuna empanada
1h 20min
Plum Clafoutis (TM6)
1h 15min
Traditional Austrian Beef Goulash
4h
Solyanka (Ukraine hot spicy soup)
2h
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1h
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 Std. 20 Min
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1 Std. 40 Min
Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup
1h
Greek style pork stew
45min
Taramasalata
15min
Chickpea Soup (Revithia)
1 Std. 40 Min
Green mussels in wine and garlic sauce
45min