Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para untar
- 250 g água
- 10 g fermento biológico seco
- 15 g açúcar demerara
- 250 g farinha de trigo integral, mais q. b. para polvilhar
- 150 g farinha de trigo branca
- 1 c. chá de sal
- 100 g uvas passas
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 735.6 kJ / 175.8 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 197 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão caseiro
2h
Pão pizza
2 Std. 30 Min
Pão de Aveia e Sementes
1 Std. 45 Min
Bolo formigueiro
55 min
Arroz primavera integral
1 Std.
Pão de forma
1 godz. 35 min
Trança recheada com coco
1 Std. 45 Min
Massa de pão
1 Std.
Pão de cinco sementes
1h 50min
Focaccia com cebola
2h
Pão de forma
3 Std.
Manteiga sem sal
15 Min