Kimchi og grønsagsris med spejlæg

Kimchi og grønsagsris med spejlæg

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner

Składniki

  • kimchi
    150 g
  • fed hvidløg
    1
  • sesamolie, koldpresset, lys eller mørk
    30 g
    30 g olivenolie
  • gulerødder skåret i skiver (ca. 0,5 cm)
    100 g
  • edamamebønner, frosne
    100 g
    100 g ærter, frost
  • shiitake svampe, tørrede skåret i skiver (ca. 0,5 cm)
    100 g
    100 g svampe, friske, skåret i skiver (ca. 0,5 cm)
  • ris
    250 g
  • majs, dåse
    50 g
  • vand
    500 - 520 g
  • grøntsagsbouillon
    1 spsk
  • vegetabilsk olie
    1 - 2 spsk
  • æg
    4
  • salt
    ½ - 1 tsk
  • nori tang smuldret eller skåret i strimler (3 cm x 0,5 cm) til pynt (se tip)
    1
  • ristede sesamfrø
    2 spsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 638 mg
Białko 13 g
Kalorie 1492 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie