Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche entera
- 50 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 70 g de azúcar
Tarta
- 200 g de leche
- 400 g de galletas maría
Cobertura de chocolate
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 75 g de agua
- 75 g de mantequilla en trozos pequeños
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1968 kJ / 470 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 218.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake de yogur y chocolate
1 Std. 30 Min
Bizcocho de manzana y canela
1 Std. 15 Min
Bizcocho de aceite de oliva
40 min
Tarta panal
6 Std.
Bizcocho de leche condensada
1 godz.
Torrijas con crema pastelera tostada
40 min
Tarta gijonesa
4h
Yogur de chocolate con galletas en Varoma
14 godz. 15 min
Crema de galletas al caramelo
4h 15min
Tarta de manzana de la abuela (Apple pie)
1 godz. 10 min
Tarta cremosa de melocotón
3 Std. 15 Min
Flan de queso cremoso
5h 50min