Pastaret med Tikka Masala

Pastaret med Tikka Masala

4.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portioner

Składniki

Kylling
  • kyllingebryst, uden skind skåret i mundrette stykker
    500 g
  • sød paprika
    2 spsk
  • garam masala
    1 tsk
  • citronsaft friskpresset
    20 g
  • hvidløgspulver
    1 tsk
  • ingefær, stødt
    1 tsk
  • korianderblade, friske
    4 spsk
  • yoghurt naturel
    140 g
  • salt
    ½ tsk
Sauce
  • olie
    20 g
  • løg halverede
    120 g
  • fed hvidløg
    2
  • kardemommekapsler, hele
    2
  • tomater skåret i stykker
    300 g
  • kanel, stødt
    1 tsk
  • garam masala
    1 tsk
  • sød paprika
    1 tsk
  • citronsaft friskpresset
    20 g
  • fløde
    250 g
  • mandler
    1 spsk
  • sukker
    1 tsk
  • salt
    ½ tsk
  • vand
    200 g
  • pasta, tørret
    300 g
    300 g pasta, tagliatelle
  • koriander, frisk finthakket
    4 kviste
  • citron skåret i tern
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 699 mg
Białko 44 g
Kalorie 3312 kJ / 792 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 75 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie