Kødboller med tomatsauce

Kødboller med tomatsauce

4.7 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portioner

Składniki

Kødboller
  • brød friskt eller daggammelt, skåret i mindre stykker
    40 g
  • mælk
    80 g
  • bredbladet persille, frisk kun bladene
    6 - 12 kviste
  • fed hvidløg (opcjonalnie)
    1
  • hakket oksekød
    400 g
  • æg
    2
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    1 knivspids
  • olie til smøring
Tomatsauce
  • fed hvidløg
    1
  • løg skåret i halve
    50 - 80 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    20 g
  • hakkede tomater fra dåse
    600 g
  • salt
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    1 knivspids

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 359 kcal / 1507 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie