Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso per sushi
- 200 g di riso per sushi
- 1200 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 25 g di aceto di riso
- 1 cucchiaino di zucchero
Uramaki
- 8 fogli di alga nori
- 2 cucchiai di aceto di riso
- 300 g di filetti di salmone fresco (adatto per l'uso a crudo, vedere consigli)
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
- 150 g di avocado maturo, la polpa a fette
- semi di sesamo nero q.b.
- salsa di soia, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2378 kJ / 568 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 778.1 mg
Alternatywne przepisy
Panini al vapore e bevanda a base di soia
1h 30 min.
Burrito
1h 30 min.
Sushi burger
45 min.
Buddha bowl riso, verdure e pollo (TM6)
1h
Sushi donuts
50 min.
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1h 5 min.
Uramaki (per 1 persona)
1h 30 min.
Panini al vapore con pancia di maiale e cavolo rosso (Gua Bao)
1h 20min
Spring rolls vietnamiti (Cha gio)
1h 30 min.
Baozi brasati
1h 30 min.
Ravioli cinesi
1h
Gyoza
1h