Kale Lahanası ve Beyaz Fasulye Çorbası

Kale Lahanası ve Beyaz Fasulye Çorbası

4.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 porsiyon

Składniki

  • zeytinyağı
    35 g
  • soğan dörde bölünmüş
    150 g
  • maydanoz sadece yaprakları
    10 g
  • sarımsak
    2
  • kabak parçalara bölünmüş (3-4 cm)
    300 g
  • havuç parçalara bölünmüş (2-3 cm)
    100 g
  • tavuk budu, derisiz, kemikli (yakl. 150 g)
    1 adet
  • su
    1050 g
  • tuz
    1 ¾ - 2 tk
  • kale lahanası küçük parçalara bölünmüş (4-5 cm)
    150 g
  • konserve kuru fasulye suyu süzülmüş
    400 g
  • taze fesleğen yaprağı ince dilimlenmiş
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 450.9 mg
Białko 12.4 g
Kalorie 998.8 kJ / 238.7 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 22.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...