Burrata Peynirli Pancar Carpaccio

5.0 20 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porsiyon

Składniki

Sos
  • sızma zeytinyağı
    60 g
  • elma sirkesi damak tadına göre
    25 - 30 g
  • limon suyu damak tadına göre
    15 - 20 g
  • hardal
    ½ - 1 tk
  • bal
    10 g
  • taze fesleğen yaprağı (opcjonalnie)
    5 g
  • tuz damak tadına göre
    ¼ tk
  • karabiber damak tadına göre
    1 - 2 tutam
Pancarın Soyulması ve Pişmesi
  • pancar küçük boy (mümkün olduğunca eşit boy pancarlar), sap ve kök kısmı kesilmiş, bk. Öneriler
    795 g
  • su
    1110 g
  • körpe roka
    70 - 100 g
  • burrata peyniri parçalara bölünmüş
    225 g
    225 g taze mozzarella, parçalara bölünmüş
  • nar tanesi (opcjonalnie)
    2 yk
  • pikan cevizi (opcjonalnie) küçük parçalara bölünmüş
    2 yk
    2 yk ceviz, küçük parçalara bölünmüş

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 454 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 1123.6 kJ / 268.6 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 15.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...