Urządzenia i Akcesoria
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
5 portions
Składniki
-
dried chillies deseeded, soaked to soften20 g
-
garlic cloves4
-
shallots80 g
-
fresh ginger25 g
-
tomatoes cut in quarters150 g
-
fresh lemongrass white part only2 stalks
-
cooking oil50 g
-
ghee50 g
-
coconut milk100 g
-
light soy sauce50 g
-
sweet soy sauce25 g
-
dark soy sauce30 g
-
tomato sauce25 g
-
chilli sauce25 g
-
beef cut in 0.5-1 cm thickness1000 g
-
ground black pepper1 tsp
-
yellow onions (opcjonalnie)200 g
-
bird's eye chillies (chilli padi) (opcjonalnie)6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1220 mg
Białko
45 g
Kalorie
1894 kJ /
453 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ayam Paprik
30 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Kuzi Ayam (Kelantanese Chicken Curry)
1 godz. 30 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 godz. 20 min
Daging Merah
35 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min