Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- Weissmehl zum Bemehlen
- 250 g Zucker
- 100 g Orangensaft
- 100 g pflanzliches Öl
- 2 Bio-Orangen, nur abgeriebene Schale
- 4 Eier
- 300 g Weissmehl
- 2 TL Backpulver
- Orangensaft zum Beträufeln (opcjonalnie)
- Puderzucker zum Bestäuben (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1726.3 kJ / 412.6 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 122.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangen-Cake
1 Std.
Schneller Gugelhopf
1 Std. 15 Min
Ananas-Ingwer-Konfitüre
40 min
Muffins mit Schoggi aus dem Egg poacher
40 min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Mandeltorte mit weisser Schokolade
2 Std. 50 Min
Rüebli-Schokoladen-Kuchen
1h 25 min
Luftiger Schokolade-Kaffee-Kuchen
1h 20 min
Apfel-Lebkuchenmännchen
1h 5min
Getränkter Orangencake
1 Std. 30 Min
Wiener Schoggi-Sablés
50 min
Apfel-Rührkuchen
50 min