Urządzenia i Akcesoria
Orangenkuchen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Weissmehl zum Bemehlen
-
Zucker250 g
-
Orangensaft100 g
-
pflanzliches Öl100 g
-
Bio-Orangen nur abgeriebene Schale2
-
Eier4
-
Weissmehl300 g
-
Backpulver2 TL
-
Orangensaft (opcjonalnie) zum Beträufeln
-
Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Sód
122.5 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
1726.3 kJ /
412.6 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
63.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mallorquinischer Mandelkuchen
1 godz.
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Quitten-Tarte
50 min
Irisches Buttermilchbrot
45 min
Pilaw-Reis
40 min
Joghurtkuchen
1 godz. 40 min
Muffins mit Schoggi aus dem Eggpoacher
1 godz.
Streuselzopf
1 godz. 30 min
Buchteln (Dampfnudeln) mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Apfel-Rührkuchen
50 min
Italienischer Zitronenkuchen
45 min
Rüebli-Schokoladen-Kuchen
1 godz. 25 min