Urządzenia i Akcesoria
Orangenkuchen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Weissmehl zum Bemehlen
-
Zucker250 g
-
Orangensaft100 g
-
pflanzliches Öl100 g
-
Bio-Orangen nur abgeriebene Schale2
-
Eier4
-
Weissmehl300 g
-
Backpulver2 TL
-
Orangensaft (opcjonalnie) zum Beträufeln
-
Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Sód
122.5 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
1726.3 kJ /
412.6 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
63.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schnelles Kaffeesorbet
5 分钟
Ruchbrot aus der Cakeform
3小时 40 分钟
Feuchter Haselnuss-Himbeer-Gugelhopf
1小时 10 分钟
Kaffee-Walnuss-Kuchen (glutenfrei)
1小时 10 分钟
Apfelkuchen
1小时
Glutenfreier Schoggikuchen mit Nüssen
1小时 10 分钟
Glutenfreier Mandelkuchen
50 分钟
Rüebli-Schokoladen-Kuchen
1小时 25 分钟
Joghurtkuchen
1小时 40 分钟
Advents-Guetzli
1小时 50 分钟
Apfel-Rührkuchen
50 分钟
Baumnuss Brownies
50 分钟