蓝花饭

蓝花饭

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 人份

Składniki

蔬菜沙拉
  • 包菜 切成适合通过进料器的楔形块
    250 克
  • 长豆 切成15公分长
    100 克
  • 新鲜芫荽 只取叶片,切碎
    3 小支
  • 泰国九层塔 新鲜,只取叶片,切碎
    2 小支
  • 叻沙叶 切丝
    1 支
  • 疯柑叶 切丝
    3 片
  • 姜花 切丝
    2 朵
  • 新鲜香茅 只取白色部分,切薄片
    1 支
辣椒酱
  • 指天椒
    10 条
  • 蒜瓣
    2 个
  • 60 克
  • 1 汤匙
  • 1 茶匙
辛辣酱汁
  • 辣椒干 用热水浸软
    3 条
  • 小红葱
    60 克
  • 蒜瓣
    1 个
  • 新鲜姜
    5 克
  • 120 克
  • 食油
    10 克
  • 椰浆
    400 克
  • 亚叁片
    1 片
  • 新鲜香茅 只取白色部分,拍扁
    2 支
  • 鱼露
    2 汤匙
  • 2 茶匙
  • 适量调味
    1 小撮
蓝花饭
  • 600 克
  • 热水
    200 克
  • 蓝花 新鲜或干的,稍微清洗
    10 克
  • 印度香米 洗净
    400 克
  • 班兰叶 绑成结
    3 片
  • 香蕉叶 (opcjonalnie) 修剪并切块 (10公分 x 10公分)
    1 片

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 839 mg
Białko 9 g
Kalorie 1572 kJ / 376 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...