
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pizza
- d'huile d'olive extra vierge pour le grand saladier
- 220 g d'eau température ambiante
- 1 c. à café de sucre en poudre
-
20
g de levure fraîche émiettée
lub 2 c. à café de levure déshydratée émiettée - 400 g de farine à pain
- 1 c. à café de sel
La garniture
- 100 g de poivron jaune coupé en quartiers
- 100 g de poivron rouge coupé en quartiers
- 80 g de champignons de Paris frais pied retiré (environ 5-6 champignons)
- 120 g d'oignon rouge coupé en deux verticalement (1 petit oignon)
- 100 g de courgette non épluchée et extrémités coupées (environ ½ courgette)
- 200 g de tomates en dés, en conserve
-
200
g de mozzarella râpée
lub 200 g de fromage râpé - 2 - 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 - 3 pincées poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 595.8 kcal / 2496.5 kJ
- Białko
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 74.3 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Sód
- 696.5 mg