Chili- og jordnøddenudler med tofu og chili-hvidløgsolie

Chili- og jordnøddenudler med tofu og chili-hvidløgsolie

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • vand for at koge nudler
  • fed hvidløg
    2
  • chili, tørret i flager
    1 tsk
  • skalotteløg skåret i stykker
    55 gram
  • kokosolie opdelt
    70 gram
  • røde peberfrugter skåret i skiver
    140 gram
  • rødløg skåret i skiver (¼ )
    140 gram
  • gulerødder skrællet i bånd
    3
  • sukkerærter
    140 gram
  • soba nudler
    200 gram
  • peanutbutter
    30 gram
  • shoyu, soyasauce
    15 gram
  • ingefær
    10 gram
  • koreansk chilipasta
    2 tsk
  • riseddike
    40 gram
  • ahornsirup
    2 tsk
  • limesaft
    15 gram
  • sesamolie, koldpresset, lys eller mørk
    1 tsk
  • tofu, fast
    280 gram
  • koriander, frisk kun blade, hakket, plus ekstra til pynt
    ¼ bundt
  • basilikum, frisk kun blade, hakket, plus ekstra til pynt
    2 kviste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 851 mg
Białko 23 g
Kalorie 2304 kJ / 551 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie