Misofisk med gröna bönor och kikärtspuré

Misofisk med gröna bönor och kikärtspuré

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
4 portioner

Składniki

  • misopasta
    50 g
  • socker
    30 g
  • honung
    1 matsked
    1 matsked mirinsås
  • vitt vin
    2 matskedar
    2 matskedar sake
  • sojasås
    1 matsked
  • sesamolja
    4 matskedar
  • vita fiskfiléer (ca 200 g vardera)
    4
  • olja + extra för smörjning
    30 g
  • färsk shiitake skivad (1 cm)
    200 g
    200 g färsk svamp, skivad (1 cm)
  • konserverade kikärtor (ca 500 g avrunna kikärtor)
    800 g
  • vatten
    300 g
  • salt
    ½ tesked
  • färsk ingefära i skivor (2 mm)
    10 g
  • färska haricots verts eller frysta
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1628.6 mg
Białko 46.3 g
Kalorie 2663 kJ / 636.5 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 12.9 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 51.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie