Vietnamesisk grönsaksgryta med ris

Vietnamesisk grönsaksgryta med ris

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portioner

Składniki

  • vatten
    800 g
  • jasminris
    200 g
  • vitlöksklyfta
    1
  • vegetabilisk olja
    20 g
  • blandade grönsaker skuren i bitar (ca 2-3 cm, se tips)
    800 g
  • grönsaksbuljongtärning (för 0,5 l) smulad
    1
    1 rågad tesked grönsaksbuljongpasta
  • sojasås
    20 g
  • malen svartpeppar
    1 tesked
  • seitan skivad (ca 5 mm)
    130 g
  • sesamolja
    20 g
  • vårlök (opcjonalnie) tunt skivad (2-3 mm)
    10 g
  • sesamfrön (opcjonalnie) för servering
    1 matsked

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1291 mg
Białko 19.5 g
Kalorie 1954 kJ / 467 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 68.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie