Urządzenia i Akcesoria
Lemon Peel Pound Cake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 slices
Składniki
Homemade Lemonade
-
sugar100 g
-
lemons halved2
-
water950 g
Lemon Peel Pound Cake
-
unsalted butter to grease
-
large eggs4
-
all-purpose flour255 g
-
salt⅛ tsp
-
baking powder2 ¼ tsp
-
unsalted butter diced, room temperature255 g
-
sugar255 g
-
lemon discard, reserved from Homemade Lemonade90 g
-
whole milk85 g
Lemon Glaze
-
icing sugar6 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
124 mg
Białko
5 g
Kalorie
1435 kJ /
343 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 min
Carrot Walnut Bundt Cake
1 godz. 20 min
Whole Orange Bundt Cake
1 godz. 25 min
Whole Lemon Olive Oil Bundt Cake
1 godz. 30 min
Sugar Cookies with Lemon Curd
1 godz. 30 min
Lemon Peel Pound Cake
1 godz. 50 min
Cheesecakes in Jars
2 godz. 30 min
Poached Eggs
15 min
Brioche Buns
2 godz.
Sub rolls
2 godz.
Lemon Pound Cake
2 godz.
Mixed Berries Pavlova Stack
5 godz. 30 min