Butter Chicken

Butter Chicken

5.0 5 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner

Składniki

  • kycklingbröst utan skinn, tärnad (2-3 cm)
    500 g
  • tikka masala pasta (se tips)
    100 g
  • ghee
    40 g
  • lök delad i kvartar
    150 g
  • färsk ingefära skalad, i runda skivor (2 mm)
    20 g
  • färsk koriander i bitar
    10 g
  • vitlöksklyftor
    3
  • färska gröna chilifrukter halverad, urkärnad om så önskas
    2
  • havssalt
    1 tesked
  • malen spiskummin
    2 teskedar
  • malen koriander
    2 teskedar
  • torkad malen gurkmeja
    ½ tesked
  • vatten
    100 g
  • tomatpuré
    70 g
  • matlagningsgrädde
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 807 mg
Białko 33.2 g
Kalorie 2653.3 kJ / 634.2 kcal
Tłuszcz 47.9 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 22.1 g
Węglowodany 19.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie