Ugnsbakade kycklinglår med gröna oliver och ris

Ugnsbakade kycklinglår med gröna oliver och ris

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portioner

Składniki

Ugnsbakad kyckling med apelsin
  • kycklinglår, med skinn & ben (ca 200 g styck)
    6 - 8
  • vitlöksklyftor eller efter smak
    3 - 4
  • korianderfrön
    1 msk
  • torkad oregano
    1 msk
  • malen spiskummin
    1 tsk
  • havssalt
    1 tsk
  • apelsinjuice
    30 g
  • apelsin skivad (5 mm)
    1
  • gröna oliver, utan kärnor
    70 g
Basmatiris
  • lök i fjärdedelar
    100 g
  • morot i bitar
    150 g
  • olivolja
    20 g
  • vatten
    1000 g
  • havssalt
    1 tsk
  • ris, typ basmati
    300 g
  • russin, alla varianter
    50 g
  • mandelspån rostade
    1 msk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 42.1 g
Kalorie 3214 kJ / 768 kcal
Tłuszcz 42.7 g
Węglowodany 53.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie