Ugnsrostade fläskkotletter med Pumpapuré och Äpplen

Ugnsrostade fläskkotletter med Pumpapuré och Äpplen

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portioner

Składniki

Marinad
  • cidervinäger
    30 g
  • honung
    30 g
  • grov senap
    15 g
  • olivolja
    10 g
  • fläskkotletter, benfria synligt fett borttaget (ca 230 g styck)
    4
Fläskkotletter
  • lök tunt skivad (5 mm)
    1
  • dessertäpplen kärna ur, varje skuren i 6-8 klyftor
    2
  • färska salviablad
    15
  • havssalt
    1 tsk
  • malen svartpeppar
    ¼ tsk
  • cider
    70 g
Pumpapuré
  • lättmjölk
    50 g
  • butternutpumpa (1000-1300 g), skalad, tärnad (2 cm)
    1
  • färska spenatblad
    200 g
  • osaltat smör tärnat
    30 g
  • havssalt efter smak
    1 - 1 ½ tsk
  • malen svartpeppar
    ¼ tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 32 g
Kalorie 2087 kJ / 498 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie