Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g azeite
- 100 - 150 g mistura de vegetais p/ saltear (cebola, chalota, alho-francês), cortados em pedaços (2 cm aprox.)
- 350 - 400 g mistura de legumes (curgete, cenoura, abóbora, batata-doce, aipo, pastinaca), cortados em pedaços (2 cm aprox.)
-
50
g mistura de vegetais congelados (opcjonalnie)
lub 50 g ervilhas congeladas (opcjonalnie) - 700 - 800 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes (para 0,5 l) -
½ - 1
c. chá de sal
lub ½ - 1 c. sopa de molho de soja - 60 - 80 g massa tipo pevide
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de cupuaçu
Pas d’évaluation
Sopa de legumes
55 min
Sopa de abóbora, Peixe com arroz e legumes, Crumble de pera e maçã
1 Std.
Creme de legumes versátil
45 Min
Doce de aproveitamentos
35 min
Caldo verde
40 Min
Sopa de legumes versátil
50 Min
Molho Béchamel (versão rápida)
10 Min
Sopa de grão-de-bico com espinafre
40 Min
Sopa de abóbora
35 min
Purê de batata
50 Min
Arroz no vapor
25min