Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Olio al timo
- 2 rametti di timo fresco interi
- 2 spicchi di aglio
- 2 pezzi di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 10 grani di pepe rosso
- 400 g di olio extravergine di oliva
Aceto di lamponi
-
250
g di lamponi freschi
lub 250 g di lamponi congelati, precedentemente decongelati - 60 g di zucchero
- 400 g di aceto di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 15 g
- Kalorie
- 500.9 kJ / 119.7 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 0.6 mg
Alternatywne przepisy
Risotto limone, pepe e maggiorana
35 dk
Pallotte cace e ove
55 Min
Insalata Thai con papaya (TM6)
Brak ocen
Liquore al ribes nero
Brak ocen
Quiche Lorraine
45 Min
Dressing all'aceto balsamico e mirtilli
5 Min
Pan Brioche
8sa
Peperoni ripieni di brandade di baccalà
Brak ocen
Spätzle alla grigionese (2 porzioni)
45 Min
Vellutata alle nocciole
1sa
Risotto allo champagne con lardo di Colonnata
40 dk
Plumcake salato pancetta e datteri
1sa