Vitlök- och kalkongryta

Vitlök- och kalkongryta

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portioner

Składniki

  • färsk persilja skuren i bitar (5 cm)
    2 kvistar
  • vitlöksklyftor
    4
  • lök i kvartar
    100 g
  • olivolja
    50 g
  • vetemjöl
    20 g
  • vatten
    350 g
  • blandade grönsaker (t.ex. morötter, rotselleri, kålrot, se tips), skivade (2 cm)
    500 g
  • färsk timjan
    2 kvistar
    färsk rosmarin
  • grönsaksbuljongtärning (för 0,5 l) smulad
    2
    2 teskedar grönsaksbuljongpasta
  • salt plus extra efter smak
    ¼ tesked
  • svartpeppar, malen plus extra efter smak
    ½ tesked
  • kalkonbröst, skinnfria (se tips), skuren i bitar (3 cm)
    300 g
  • potatis oskalad, skuren i bitar (2 cm)
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1655 mg
Białko 22 g
Kalorie 1305 kJ / 312 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie