Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g all-purpose flour, plus extra to dust
- 30 g olive oil
- 120 g water
- ¼ tsp salt
- 150 g sour cream
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
Topping and Finish
- 200 g white onions, halved or quartered to fit into feeder
- 200 g red onions, halved or quartered to fit into feeder
- 30 g fresh chives, chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 407.8 kJ / 98.5 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 6.5 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Aquafaba Butter
2u. 25min
Bircher muesli
12 Std. 10 Min
Berry mousse
5h
Mixed mushroom burgers
50 min
Nut Cupcakes
30 min
Oat and Cashew Pasties
2h 30 min
Vegetable-topped bread
40 min
Chocolate mousse
1h 10 min
Fruit and nut muesli
10min
Basic vegetable stock
1h
Aquafaba Meringues
2j 15 menit
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min