
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 100 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 200 g Butter kalt, in Stücken
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
Mandelmischung und Fertigstellung
- 70 g Zucker
- 100 g Butter in Stücken
- 30 g Aprikosenkonfitüre
- 200 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 89 kcal / 374 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Błonnik
- 0.5 g