Bienenstich-Taler

Bienenstich-Taler

4.6 633 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
60 Stück

Składniki

Mürbeteig
  • Zucker
    100 g
  • Vanilleschote
    ½
  • Butter kalt, in Stücken
    200 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    300 g
  • Ei
    1
Mandelmischung und Fertigstellung
  • Zucker
    70 g
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Aprikosenkonfitüre
    30 g
  • Mandeln, gehobelt
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 89 kcal / 374 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...