Urządzenia i Akcesoria
Chocolade babka
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
24 porties
Składniki
Babka deeg
-
boter blokjes op kamertemperatuur en een beetje meer om in te vetten.100 g
-
melk bij kamertemperatuur220 g
-
gedroogde gist10 g
-
suiker175 g
-
eieren2
-
eierdooiers2
-
meel en een beetje meer om mee te werken660 g
-
zout1 tl
Chocolade ganache
-
chocolade halfbitter100 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)100 g
-
cacaopoeder gezoet30 g
-
poedersuiker en een beetje meer om te bestrooien50 g
Eenvoudige siroop
-
water160 g
-
suiker135 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portie
Sód
116 mg
Białko
5 g
Kalorie
1066 kJ /
259 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
10 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Chanoeka
11 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Brioche
5 godz.
Fabada Asturiana (Asturiaanse Witte Bonen Stoofpot)
Brak ocen
Gegrilde zeevruchten plank
Brak ocen
Tempé
48 godz.
Lactosevrije tiramisu
Brak ocen
Scandinavische hamburger
4 godz. 10 min
Bessenmix-yoghurt
12 godz. 15 min
Crème anglaise
15 min
Caipirinha van mango
5 min
Mango mojito
15 min
Pistache en amandel filo spiraal
Brak ocen
Volkorenpasta met garnalen en crème van kikkererwten
35 min