Potatisknyten med crème fraîche och rökt lax

Potatisknyten med crème fraîche och rökt lax

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
16 portioner

Składniki

  • vatten
    600 g
  • mjölig potatis skalad, skuren i 3-4 cm bitar
    800 g
  • olivolja för att smörja
    4 matskedar
  • salt
    1 tesked
  • malen svartpeppar
    ½ tesked
  • crème fraîche
    200 g
  • rökt lax skivor, skurna i remsor (ca 0,5 cm x 3 cm)
    100 - 150 g
  • rom svart
    50 g
  • mikroblad
    10 g
    10 g färsk dill

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 244.7 mg
Białko 3.2 g
Kalorie 453.7 kJ / 108.4 kcal
Tłuszcz 6.7 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie