Laxmosaik

Laxmosaik

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
6 portioner

Składniki

  • färsk laxfilé, skinnfri i 1 stycke, 12-15 cm lång
    500 g
  • fint havssalt
    2 teskedar
  • vatten för att skölja
  • sjögräs skuren i bitar (ca 5 cm)
    10 g
  • vatten för att täcka påsarna helt (inte högre än skålens maximala kapacitet)
  • citronsaft färskpressad (ca ½ citron) (se tips)
    30 g
    1 struken matsked askorbinsyra
  • kallt vatten för att stoppa tillagningen
    2000 g
  • rom (svart)
    20 g
  • hallon
    50 g
  • rött vinbär
    50 g
  • mikroblad
    10 g
  • havssaltflingor
    1 tesked
  • nymalen svartpeppar
    1 tesked

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1202.4 mg
Białko 18.3 g
Kalorie 812.4 kJ / 194.2 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie